CBM Autójavító

Korábbi blogbejegyzések
Dátum Cím
2015.03.19A biztonság alapjai
2015.03.26Fékek közelről
2015.04.02Keréktárcsák
2015.04.09Gumiabroncs
2015.04.16Az akkumulátor
2015.04.23Gumiabroncs, újabb részletek
2015.04.30Az önindító és a generátor
2015.05.07Alulkormányzott, vagy túlkormányzott
2015.05.14Dízel, vagy benzines?
2015.05.21Benzines vagy dízel?
2015.05.30Környezetünk védelméről
2015.06.04Környezetünk védelméről II.
2015.06.11A katalizátor
2015.06.18Katalizátor II.
2015.06.25A dízelkatalizátor
2015.07.02Akkor most dízel, vagy benzines?
2015.07.09Tisztelt Ügyfeleink!
2015.07.16Nyári nyereményjátékunk eredménye
2015.07.23Kedves Bence!
2015.08.01A Motorolaj.
2015.08.09A Motorolaj 2.
2015.08.14A Lambda-szonda
2015.08.27A légtömegmérő
2015.09.03Az egérszelep
2015.09.11A turbófeltöltő
2015.09.20A turbófeltöltő II.
Gumiabroncs2015.04.09Szamay György
A gumiabroncs az a része az autónknak, ami közvetlen kapcsolatban van az úttal, jórészt felelős a gépkocsink stabilitásáért, úttartásáért, kanyarodási biztonságáért, valamint a fékezhetőségért. Tehát még mindég a biztonság témakörén belül, ismerkedjünk meg a gumiabronccsal közelebbről. Először megint csak tévhiteket szeretnék eloszlatni. Hazánkban, mióta megjelentek a nagy bevásárló központok, és a Metró áruházak, szinte a legtöbb gumit ezeken a helyeken adják el. Rögtön a porcukor és a párizsi közt van egy polc, ahol sorakoznak a különféle autógumik, nagyon kedvező árakon, úgy, hogy az ember mikor betér egy hétvégi bevásárlásra, szinte nem is tudja megállni, hogy ne vegyen négy gumit az autójára, mert annyira olcsó, és hát ugye a biztonságos közlekedés nagyon fontos. A mi cégünk a kezdetektől, tehát 35 éve foglalkozik gumi szereléssel, gumiabroncsok értékesítésével, ennyi idő alatt elhihetik, sok nagykereskedéssel kerültünk jó kapcsolatba és nagyon jó kedvezménnyel tudjuk megvenni a gumiabroncsokat. De bármekkora kedvezményt élvezünk a nagykereskedéseknél, mint viszonteladó, a bevásárló központok árait nem tudjuk még csak megközelíteni sem. Mi lehet ennek az oka? Az, hogy az itt értékesítésre kínált abroncsok olyan, régóta raktáron maradt kifutó készletei bizonyos gyártóknak, amiket másképpen már nem tudnának eladni. Nem is lenne ezzel baj, ha mondjuk porcelán tányérokról, műanyag vödrökről, vagy homokozó lapátokról lenne szó, azok ugyanis nem romlanak meg, a gumiabroncs viszont bizony megromlik, még akkor is, ha ez nem közismert tulajdonsága. Az évek múltával még nagyon gondos tárolás mellett is, jelentősen csökkennek a gumiabroncsok legfontosabb olyan tulajdonságai, ami miatt valójában szükség van rájuk. Egyszerűen elöregednek, és ezáltal vesztenek rugalmasságukból, tapadási tulajdonságukból, oldaltartásukból, ami mondjuk kanyarodásnál nagyon fontos. Kevésbé lesznek ellenállók a kátyúkkal, defektekkel, padkázásból adódó sérülésekkel szemben.

Vizsgáljuk meg alaposan, miről is van szó. Először is azt kell tudni, hogy a gumiabroncs, amit vásárolunk mennyi idős. Ezt könnyen ellenőrizhetjük a gumi oldalán lévő ún. DOT számból. Ez vagy háromjegyű és akkor tudjuk, hogy 2000 előtt gyártották, vagy négyjegyű és akkor 2000 után gyártották. Ha háromjegyű, pl. 129 akkor ez azt jelenti, hogy 12. héten, 1999. évben gyártották, vagyis 1999 március végén. A 0801 mivel négy számjegyű, azt jelenti, a 8. héten 2001.-ben vagyis 2001 február végén készült az abroncs. A gyártók úgy határozzák meg a gumik élettartamát nyári abroncsok esetén, hogy az maximum tíz év, a mintázat mélységétől függetlenül, de az öt évesnél idősebb gumiabroncsokat évente szakemberrel ellenőriztetni kell. Ennél szigorúbb szabályokat állítanak fel egyes autógyártók, amikor a gépkocsi kezelési utasításában leírják, hogy az általuk gyártott autón a gyárilag szerelt abroncsokat maximálisan mennyi ideig lehet használni. Na, most akkor gondoljuk el, hogy milyen kellemes érzés lehet, amikor a Hiper-Szuper marketben megvásárolt gumiabroncsról kiderül a gumisnál, hogy ez már eleve hét éves, tehát igaz, hogy fél áron vette, de három év múlva el lehet dobni, és addig is évente ellenőriztetni kell. Sok bevásárlóközpont ezt úgy oldatta meg régebben, hogy saját gumiszerelő részleget működtetett a parkolójában, a nyári- és téli gumicserék idejére, amikor ezeket az "akciós" gumikat árulták garmadával és természetesen az itt dolgozó személyzet nem világosította fel az autósokat arról, hogy mit is vásároltak.

A téli abroncsokkal még rosszabb a helyzet, ugyanis a német autóklub tanulmánya szerint, ami egy hosszas és minden részletre kiterjedő vizsgálat volt, végeredményében azt állapította meg, hogy a 3 évesnél öregebb, de még nem használt gumiabroncsoknál is már jelentős minőségromlással kell számolni. A vizsgált abroncsok 60 %-a fékezésnél 5-15 %-kal hosszabb fékutat produkált. Megállapításaik alapján mindez azért van, mert a téli gumik gyártásánál használt adalékok, - amik ahhoz kellenek, hogy a gumi a hidegben se keményedjen meg és ezáltal jobb tapadása legyen - csak rövid ideig őrzik meg az eredeti tulajdonságaikat.

Nézzük, milyen számokat találunk még a gumiabroncs oldalán. Pl. ha a 195/65 R 15 91H TL feliratot látjuk guminkon, akkor a 195 mm-ben jelzi a gumi keresztmetszetének szélességét. 65 a gumi magassága és szélessége közti arány %-ban kifejezve. R azt jelenti ez egy radiál gumi. 91 ismertetőszám a gumi terhelhetőségéről. H gyorsasági index. TL (tubeless) tömlő nélküli gumi. (Ezekről bővebb információkat szakmai táblázatokban talál, vagy Gumidoktorunktól kérhet felvilágosítást, vagy egyszerűen tegye fel kérdését a fórumon.) Ezek a legfontosabb jelölések, amiket a gumiabroncsokon találunk. A TWI (Tread Wear Indicator) jelölés pedig azt árulja el nekünk, hogy az abroncs futófelülete kopásjelzővel van ellátva. Ha a gumiabroncs futófelülete annyira lekopott, hogy egy szintbe került a kopásjelzővel, ilyenkor a gumit nem szabad tovább használni, azt ki kell cserélni. Amikor a futófelület eléri a kopásjelzőt, akkor a mintázat mélysége (mintaárok) nem több mint 1,6 mm. Ez a minimális mintaárok mélység, ha olyan gumival közlekedünk, ami ennél kopottabb jobb esetben a rendőr büntet meg, de egy esetleges balesetnél a biztosító sem fog fizetni, amellett veszélyeztetjük magunk és más emberek biztonságát, testi épségét. Fontos tudni, hogy téli gumi esetén a minimális mintaárok mélység 4 mm, ami azt jelenti, hogy a gumit, ha ennél kopottabb nem lehet téli guminak minősíteni. Nyári gumiként használható továbbra is, egészen addig, míg el nem éri az 1,6 mm - t. Ha tehát télen egy olyan országban autózunk, ahol a téli gumi használata kötelező és megállít a rendőr ellenőrizni a gumiabroncsokat, hiába látja rajta a "téli abroncs" jelölést, ha nincs meg a 4 mm mintaárok mélység, meg fog büntetni azért, mert nem téli gumit használunk.

Vannak olyan esetek, amikor ugyan ki kell cserélnünk az abroncsainkat, de nem tudunk újat venni. Nagyon sok gumisnál lehet használt abroncsokat kapni, és ezek lényegesen olcsóbbak, mint az újak és sokszor szinte újszerű állapotban vannak. Nem támogatom a használt gumi vásárlást, de tisztában vagyok vele, hogy sokszor a szükség törvényt bont. Ezért próbálok most néhány jó tanácsot adni, ha már erre kényszerül valaki. A gumiabroncsnál lényeges szempont, hogy ha új korába jobb oldalra volt felszerelve, akkor az, mindég jobb oldali kerék legyen, még véletlenül se forduljon meg a forgásirány. Lehetőleg válasszunk olyan abroncsot, amin van forgásirány jelölés, vagy pedig aki leszerelte, az rárajzolta krétával az addigi forgásirányt. Ez azért fontos, mert a gumiabroncsba egy acélháló van beépítve, azért, hogy stabilabb, tartósabb legyen és ez a háló a sok fékezéstől és gyorsítástól egy irányba nyúlik. Ha megfordítjuk a forgásirányt ez a nyúlás elindul ellenkező irányba és ez azt eredményezi, hogy az acélháló fellazul, elveszti funkcióját. Persze ezentúl még sok kellemetlenséget okozhat, pl. az autónk elkezd "húzni" valamelyik irányba, pedig a futómű állításnál állította a szerelő, hogy minden érték jó.

Amire még nagyon vigyázzunk az pedig az, hogy bárki bármit mond, vagy esetleg ír le valahol, soha ne szereltessünk autónkra nem egyforma mintázatú gumikat. Sok olyan nézet van, miszerint elegendő, ha egy tengelyen egyforma mintázatú, márkájú, méretű gumi van, de ez nem igaz. A méretről nem akarok most írni, hiszen vannak olyan autótípusok, amelyeknél a gyártó írja elő tengelyenként az eltérő méretű abroncsokat. Viszont a márka, a minőség és a mintázat meg kell, hogy egyezzen mind a négy keréken. Két nagyon fontos ok miatt. Az egyik a kanyarmenet, ahol megengedhetetlen, hogy a négy kerék ne egyformán tapadjon az úton, mivel az egész autó úgy lett tervezve, hogy ezt, mint alapelvet vették figyelembe a mérnökök, a másik pedig a fékezés. A fékerő elosztást bonyolult szerkezetek irányítják autónkban, mivel más és más fékerő elosztás kell akkor, ha egyedül autózunk, ha a család is benne ül, ha tele van a csomagtartó, esetleg utánfutót húzunk. Ezek a bonyolult fékerő szabályzó rendszerek, - újabb autókban már komputerek - mind azt tételezi fel, hogy a négy kerék egyformán tapad az úton. Mindezt ne keverjük össze az ABS fékkel, aminek pontosan az a funkciója, hogy ha megváltozik akár csak egy kerék tapadási tulajdonsága azt már korrigálni tudja, de ez egy külön fejezet lesz majd a későbbiekben.

Nagyon fontos a felni, vagy gumicserénél a kerekek dinamikus és statikus kiegyensúlyozása, "magyarul" a centrírozás. Forgástestet nem lehet úgy gyártani, hogy a tömegeloszlás grammra megegyezzen minden ponton, és a kerekeknél arról van szó, hogy két külön gyártott forgástest kerül összeszerelésre, a felni, és a gumi. Ezért használatba vétel előtt ki kell egyensúlyozni a kettőt együtt, ellenkező esetben bizonyos fordulat felett az autón azt fogjuk érezni, hogy "ráz". Ez nem egy bonyolult művelet a gumisnak, de mindenképpen jó minőségű, és főleg hitelesített, rendszeresen kalibrált berendezés kell hozzá. Mindég figyeljünk rá, hogy az a gumisműhely, amit választottunk rendelkezik-e ilyen berendezéssel.

És akkor még essen pár szó a gumik üzemi hőmérsékletéről. Amikor haladunk a gépkocsival, a gumik megmelegszenek, ez a súrlódás következménye. Akik néznek F1 versenyeket, azok tudják, hogy a rajt előtt az versenyautók mennek egy felvezető kőrt, pontosan azért, hogy a gumiabroncsok bemelegedjenek. Az abroncsokat eleve úgy tervezik, hogy egy bizonyos un. üzemi hőmérsékleten teljesítsenek legjobban, mivel jórészt melegen dolgoznak. Ezért indulás után vegyük figyelembe, hogy el kell telni egy kis időnek, mire a gumiktól elvárható lesz a legjobb teljesítmény.

Aki városban autózik sokat, akkor jár el helyesen, ha puhább keverékű abroncsot választ, viszont aki autópályán használja többségében a kocsit, jobban jár keményebb keverékű gumival. Nem mindegy a mintázat megválasztása sem, de mindenki akkor jár el leghelyesebben, ha ezt a kérdést megbeszéli gumis szakemberrel, mielőtt típust, ill. minőséget választ. Nálunk a CBM Kft. Autójavítónál keressék bizalommal Horváth Bélát, a Gumidoktort, kinek jelmondata: "Szeresd a jó gumit, Ő is szeret téged". Tőle korrekt, megbízható segítséget fognak kapni.

És végezetül még egy rövid gondolat. Az elhasznált gumiabroncs a "veszélyes hulladék" kategóriába tartozik. Mit tegyünk az új gumi vásárlás után megmaradt régi abroncsokkal? Azelőtt semmi gond nem volt vele, egyszerűen ott lehetett hagyni a gumisnál. Mivel a kidobásra ítélt gumit sok mindenre fel lehet használni, így azt a gumisoktól rendszeresen elszállították pár forintot még fizettek is érte, ezzel kompenzálva a tárolást, gyűjtést. A használt abroncs kiváló alapanyag pl. az aszfalt készítésnél. Mára megváltozott a helyzet. Igaz, hosszas utánjárás után el lehet érni, hogy elvigyék, de komoly pénzt kell fizetni az elszállításért a gumisoknak. Ezért a legtöbb helyen fizetni kell azért, ha a használt gumit ott akarjuk hagyni. A CBM. Kft. Autójavítónál ön, ha regisztrált, törzskártyás ügyfelünk, használt abroncsait minden további nélkül hagyhatja telephelyünkön, sőt téli-nyári gumiabroncsait is ingyen tároljuk, így a következő cserénél önnek azokat nem kell szállítani, valamint gondoskodnia a megfelelő tárolásról. Remélem, ma is tudtam néhány jó tanáccsal szolgálni. További balesetmentes közlekedést kíván önnek a CBM Kft. Autójavító csapata.

oldal tetejére